Jongeren

Jongeren zonder een bezigheid zijn snel afgeleid en kunnen behoorlijk kwetsbaar zijn. Op het moment dat zij zich kunnen richten op een (sportieve) bezigheid is de kans op negatieve activiteiten kleiner. Ook zijn er jongeren die graag zouden willen sporten maar het niet kunnen simpelweg omdat de ouders het niet kunnen financieren. Het lijkt mij hier een goed idee om samen met de gemeente te kijken naar de mogelijkheden. Zij regelen dan de financiën en ik zorg voor de begeleiding van de jongeren.

Gezien mijn eigen verleden heb ik bewust gekozen om te kiezen voor een samenwerking met (probleem) jongeren. Dit onderscheid mij dan ook van andere trainers. In mijn jongere jaren ben ikzelf ook geplaatst in het hok “probleemjongeren”. Hierdoor zal het voor de jongeren makkelijker zijn om hunzelf open te stellen. Dit schept al snel een persoonlijke klik en vertrouwensband op. Mijn ervaring leert mij ook dat jongeren met een probleem sneller naar een coach zullen stappen dan naar bijvoorbeeld een psycholoog.

Vrijwel alle jongeren komen in een bepaalde periode in de knoop met hunzelf. Voor zulke jongeren bied ik sport als een instrument aan om met de hedendaagse druk om te kunnen gaan. Het dient ook als een uitlaat klep.

Jongeren met weinig zelfvertrouwen zijn snel geneigd on te reageren met agressie in situaties waar zij zich niet prettig bij voelen. Vechtsport leert hen discipline, structuur, agressiecontrole en geeft hen een boost in hun zelfvertrouwen.

Het lijkt mij dan ook geweldig om jongeren te helpen aan hun re-integratie in de samenleving. Vandaag investeren in de kampioenen van morgen.