Conditie

Tijdens een kickboks training werk je niet alleen aan je techniek, maar ook aan spierkracht, je uithoudingsvermogen en vetverbranding. Zo vormt touwspringen een onderdeel van de training, wat een ideale manier is om je conditie snel vooruit te brengen. Ook de afwisseling van intensieve inspanning (trappen en stoten) met korte periodes van rust, is perfect om je conditie te verbetering en vet te verbranden. Daarnaast zul je diverse oefeningen doen die je spieren versterken. In een korte tijd kun je daarom veel resultaat behalen.

Boksen en cardio trainingen zijn voornamelijk gericht op het trainen van het bovenlichaam of het onderlichaam. Kickboksen daarentegen is een perfecte full-body- workout. Omdat je trapt en stoot in een training, train je zowel je onder-als bovenlichaam. Omdat je je hele lichaam inzet tijdens een training, wordt je hele lijf strakker en sterker.

Kickboksen is een goede manier om te onstressen tijdens drukte.

Als je wilt afvallen is het belangrijk om meer calorieën te verbruiken dan dat je binnenkrijgt, zonder jezelf uit te hongeren. Door een kickboks training aan je work-out routine toe te voegen, verbrand je tijdens een intensieve training circa 475 tot wel 800 kcal per uur. Het totaal aantal verbrande calorieën tijdens een kickbokstraining is afhankelijk van je gewicht en de intensiteit van de training. Zo draagt elke training bij aan het afvallen, mits je in je dagelijks leven op je voeding let.

Tijdens een kickbokstraining ben je constant bezig met jezelf verdedigen, trappen, stoten etc. Om dit goed te kunnen doen maak je veel roterende bewegingen, waardoor je automatisch je spieren traint. Dit, in combinatie met vet verbranden, zorgt ervoor dat jouw buikspieren sneller zichtbaar worden.

Kickboksen is een goede manier om te ontstressen tijdens drukte. De meeste mensen ervaren dat ze door kickboksen beter om kunnen gaan met hun emoties en minder stress hebben.